Gibaj z nami

S-FIT, ŠPORT IN REKREACIJA

Naj športna rekreacija postane del vašega vsakdana, ki se ga boste vedno znova razveselili.

OPIS VADB in URNIK V SEZONI 2023/24

Solo plesna vadba

ZUMBA & SALSATION VADBA

Osnova Zumbe® je glasba, ki vsebuje v glavnem vroče in zapeljive latino (merengue, salsa, cumbia, reggaeton, bachata, samba…) ter druge mednarodne ritme, ki Vas bodo sprostili, Vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Zumba® predstavlja dinamičen, razburljiv, navdušujoč in hkrati zelo učinkovit plesni fitness program. Temelji na intervalnem treningu, znotraj katerega se izmenjujejo hitri in počasni ritmi, s katerimi krepimo in oblikujemo celotno telo, ter povečujemo tako aerobno kot tudi anaerobno vzdržljivost.

Zumba® vadba in Salsation® vadba sta zasnovani tako, da jima lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno predznanje in telesno pripravljenost, saj vključujeta kombinacijo enostavnih plesnih korakov na energično in zapeljivo podlago različnih glasbenih stilov.

Sta edinstveni, razburljivi, učinkoviti in trenutno najzabavnejši fitness plesni senzaciji v svetu. Prepustite se glasbi, pozabite na stres in probleme, ter uživajte ob plesanju z nami!

  • oblikuje celotno telo
  • enostavna vadba, plesno predznanje in partner nista potrebna
  • povečuje vzdržljivost
  • izboljša koordinacijo in motoriko
  • krepi srce in vitalnost pljuč
  • pozitivno vpliva na razpoloženje in samozavest

ZUMBA & SALSATION URNIK 2023/2024:

- TOREK, 18 - 19h - ŠC Gimnazija Nova Gorica (plesna dvorana, 2. nadstropje)

Za vsestransko telesno pripravljenost oz. dvig kondicije

FUNKCIONALNA VADBA

Gre za trening, ki združuje spekter različnih osnovnih motoričnih gibanj ter prvine, ki izvirajo iz različnih športnih panog kot so gimnastika, atletika, dvigovanje bremen, ter kombinacijo vadb, kot so bootcamp, krožna vadba, pilates, joga in druge, z namenom izboljšanja splošne telesne priprave (kondicije) posameznika. Namen je vključevanje vseh mišičnih skupin in izvajanje različnih funkcionalnih gibanj oziroma vaj, ki so v veliki meri podobna našim vsakodnevnim gibom in s katerimi lahko izboljšamo kakovost našega bivanja v vsakodnevnem življenju. Temelji na izvedbi različnih vaj za moč ter kombinaciji nizkih aerobnih in visoko – intenzivnih anaerobnih intervalih. Funkcionalna vadba uporablja tehnike in principe s katerimi se aktivira celotno telo, vključi vse mišične skupine in vpliva na izboljšanje vseh motoričnih sposobnosti: moč, hitrost, vzdržljivost, natančnost, gibljivost, koordinacijo, ravnotežje. Vaje se izvaja z lastno telesno težo in/ali pa z uporabo različnih pripomočkov (uteži, medicinke, elastike, kettlebelli, TRXi, ravnotežne deske, drsniki, itd.). Primerna je za vse, ki imajo radi intenzivne in dinamične treninge.

​Vadba ni primerna za nosečnice in posameznike s poškodbami – oziroma je potrebno program treningov in intenzivnost v takšnih primerih prilagoditi vsakemu posamezniku in se pred pričetkom vadbe posvetovati z zdravnikom.

URNIK FUNKCIONALNE VADBE 2023/24:

PONEDELJEK, 18.00 - 19.00h, Medicinski center Vid - Kromberk

Krepitev, sprostitev in regeneracija telesa, uma in duha

NIRVANA VADBA

Nirvana je vadba za krepitev, sprostitev in regeneracijo telesa, uma in duha. Vadba pri kateri se potopimo vase in povežemo sami s seboj. Je kombinacija pomirjujoče glasbe, ki vključuje elemente pilatesa in joge za oblikovanje in gibljivost telesa. Bistvo vadbe je vključevanje zavestnega in globokega ritmičnega dihanja za regeneracijo našega telesa in občutenja popolne umirjenosti uma. Je sistem, ki vas bo naučil pravilnega, počasnejšega in globljega dnevnega dihalnega ritma.

 

Učinki Nirvana – Body & Mind vadbe:
– gre za vključevanje serije učinkovitih in lahko sledečih vaj pri katerih se osredotočamo na ozaveščanje dihanja skozi gibanje
– krepitev in povečana gibljivost celotnega telesa
– s poudarkom na zavestnem, globljem dihanju, povečujemo oksigenacijo in razstrupljanje telesa in uma ter krepimo imunski sistem
– daje nam občutek ponovnega povezovanja s samim seboj
– skrbi za preprečevanje izgorelosti in dvig odpornosti na vsakodnevni stres
– globoka umirjenost in sproščenost, revitalizacija in pomladitev
– za dodatno umirjanje poskrbi nežna glasba s theta valovi, ki nas nežno ponesejo v alfa-theta stanje umirjenosti

S pravilnim dihanjem in izvedbo vaj, krepimo globoke mišice trupa ter mišice medeničnega dna, s čimer preprečujemo prolaps oz. spust notranjih organov, preprečujemo inkontinenco, zmanjšujemo oz. odpravljamo bolečine v križu, itd. Vadba ni naporna in visoko intenzivna, vseeno pa prijetno razgibate celo telo.

URNIK NIRVANA VADBE V SEZONI 2023/24:

ČETRTEK, 19.15 - 20.15h, Medicinski center Vid - Kromberk